RubikonNews: Het vlindereffect

rubikonnews:-het-vlindereffect

30-07-22 12: 00: 00,

Het Newtoniaanse machinemodel dat wij zo lang hebben gebruikt om de wereld te verklaren, verdwijnt geleidelijk uit onze gedachten. En er ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën en nieuwe denkwijzen. Complexiteitswetenschappen zoals de chaostheorie, de evolutietheorie of de synergetica, die in de tweede helft van de 20 zijn opgekomen. Zij revolutioneerden het wetenschappelijk denken in de tweede helft van de twintigste eeuw (1). Hun wereldbeeld vloeide onder meer voort in de Nieuwe Geneeskunde en de Nieuwe Biologie.

De complexiteitswetenschappen zien de wereld als een open, zich ontwikkelend systeem dat verbonden is door zeer complexe interacties en zelforganiserend is. De grote domeinen van de evolutie: materie, leven en geest/cultuur zijn verbonden door dezelfde,

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: