Stralingsleed.nl:ㅤGehoorschade door draadloos gebruik

stralingsleed.nl:ㅤgehoorschade-door-draadloos-gebruik

30-07-22 05:57:00,

Het oor bestaat uit het buitenoor, het middenoor en het binnenoor.
Het buitenoor bestaat uit de oorschelp, de gehoorgang en het trommelvlies. Het middenoor begint bij het trommelvlies en bestaat verder uit de gehoorbeentjes: de hamer, het aambeeld en de stijgbeugel. Geluidstrillingen komen het middenoor binnen via het trommelvlies. Aan dit vlies zit de hamer, die weer contact maakt met het aambeeld. Het aambeeld maakt weer contact met de stijgbeugel en die geeft de trilling via het ovale venster (een opening tussen het midden- en binnenoor waarin een dun vlies gespannen zit) door aan het binnenoor. Het binnenoor bestaat uit het slakkenhuis, de gehoorzenuw en het evenwichtsorgaan en het binnenoor zet geluiden om in elektrische pulsjes die door de gehoorzenuw naar de hersenen worden gestuurd.

Slakkenhuis (of cochlea)
In het binnenoor zit het slakkenhuis dat eigenlijk een opgerolde slang is gevuld met vloeistof. Het slakkenhuis in het oor, ook wel de cochlea genoemd, vormt ons gehoororgaan. Het zorgt voor de omzetting van de door geluid veroorzaakte mechanische trillingen in elektrische signalen. Dit proces heet transductie. Speciale sensorische cellen in het slakkenhuis zijn daar verantwoordelijk voor. In het slakkenhuis zitten haarcellen die de receptorcellen voor het gehoor zijn en de gehoorgang is zo in staat om geluiden (vooral hoge frequenties tussen 2000 en 5000 Hertz (Hz) te versterken. In het slakkenhuis zit het basilaire membraan, waarop ongeveer 20.000 haarcellen zitten. Tevens bevindt zich op het basilaire membraan het orgaan van Corti, het zintuigorgaan waar de omzetting van mechanische trillingen naar zenuwpulsen plaatsvind.

Het orgaan van Corti
Het orgaan van Corti zet de mechanische trilling om naar elektrische signalen die vervolgens naar de hersenen gaan via de gehoorzenuw. In het orgaan van Corti zitten haarcellen die we kunnen opdelen in buitenste en binnenste haarcellen. De buitenste haarcellen zijn verbonden met een membraan die de toonhoogte kan bepalen en binnenste haarcellen zijn verantwoordelijk voor de transport van deze signalen (toonhoogte) naar de zenuw.

Haarcellen van het slakkenhuis worden nu beschadigd door ons draadloos gebruik wat eind vorige eeuw zo enorm is toegenomen
Er bestaan 3 grote vormen van gehoorschade door de onnatuurlijke draadloze elektromagnetische velden (EMV) namelijk: gehoorverlies, oorsuizen (tinnitus) en een overgevoeligheid voor geluid (hyperacusis). Deze drie vormen van gehoorschade komen tot een beschadiging van de haarcellen (zenuwcellen) in ons binnenoor,

 » Lees verder op Stralingsleed.nl

%d bloggers liken dit: