Vertrouw op de wetenschap

vertrouw-op-de-wetenschap

30-07-22 10:13:00,

In het kader van objectiviteit is het, in mijn ogen, belangrijk om verschillende kanten te benaderen van een gegeven probleem. Wat hieronder volgt is een ‘wetenschappelijk paper’ dat gaat over jonge artsen in opleiding die na vaccinatie myocarditis ontwikkelen. Het paper spreekt voor zichzelf.
Ik heb mijn best gedaan het paper, in een vertaling, zo oorspronkelijk mogelijk weer te geven.

Vaccin-geïnduceerde myocarditis bij twee artsen in opleiding in dezelfde nachtploeg

Online gepubliceerd door Cambridge University Press: 19 juli 2022

Mustafa Emin CanakciOpen the ORCID record for Mustafa Emin Canakci[Opens in a new window],    Omer Erdem Sevik, Gokhan Dereli, Kadir Ugur Mert and Nurdan Acar Abstract

De pandemie van de coronavirusziekte 2019 (COVID-19) heeft miljoenen mensen over de hele wereld getroffen en vaccins tegen de ziekte zijn begonnen zich te ontwikkelen. Bijwerkingen van het vaccin zijn gemeld in de literatuur, waaronder myocarditis, die een zeer lage incidentie heeft en een goede prognose heeft. Dit casusrapport is bedoeld om de gevallen van door vaccin geïnduceerde myocarditis van twee medische studenten te presenteren na de eerste doses BNT162b2.

Deze patiënten waren jonge mannen zonder medische voorgeschiedenis en beiden hadden een goed herstel na de ziekte. Beiden hadden hun vaccin zeer recent voor het evenement. Deze gevallen tonen aan dat myocarditis ook na de eerste dosis kan worden gezien.

Wereldwijde vaccinatie is de meest effectieve preventiemethode tegen COVID-19. Gezien het feit dat morbiditeiten na de ziekte meer voorkomen dan de bijwerkingen van het vaccin, zijn ze nog steeds de beste optie tegen de huidige pandemie.

TypeCase Report Information Prehospital and Disaster Medicine , First View , pp. 1 – 3 DOI: https://doi.org/10.1017/S1049023X22001078[Opens in a new window]

Check for updatesCheck for updates Copyright

© The Author(s), 2022. Published by Cambridge University Press on behalf of the World Association for Disaster and Emergency Medicine Introductie

Ernstig acuut respiratoir syndroom coronavirus 2 (SARS-CoV-2) is de ziekteverwekker die verantwoordelijk is voor de coronavirusziekte 2019 (COVID-19) die in het jaar 2019 in Wuhan, China opdook. In korte tijd werd COVID-19 een pandemie en trof miljoenen mensen over de hele wereld en veroorzaakte sterfgevallen en verschillende ziektes. Vaccins tegen de ziekte begonnen zich snel te ontwikkelen en op 23 augustus 2021 werd 1 Coirnaty,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: