Vijf artsen bezwijken aan hun eigen medicijn

vijf-artsen-bezwijken-aan-hun-eigen-medicijn

30-07-22 01:23:00,

Toen ik voor het eerst e-mails begon te ontvangen dat drie artsen van één enkel gezondheidscentrum in Canada half juli waren overleden, vroeg ik mij af of een Internet hoax viraal was gegaan, schrijft Alex Berenson.

De kans leek onwaarschijnlijk groot. Artsen zorgen over het algemeen goed voor zichzelf.

Maar de e-mails dat drie artsen van Trillium Health Partners in enkele dagen tijd gestorven waren, waren echt, geen hoax.

En dan hadden ze het nog niet eens over twee andere sterfgevallen van artsen uit Toronto-gebied sinds 15 juli. Dat waren beide blijkbaar hart-gerelateerde sterfgevallen, waaronder één van een 27-jarige vrouw – een buitengewoon zeldzame gebeurtenis.

De telling van overleden artsen in de omgeving van Toronto in de laatste twee weken staat nu op vijf, van wie er vier 50 jaar of jonger waren. Eén stierf aan longkanker, twee aan een klaarblijkelijke hartstilstand, en in twee gevallen is de doodsoorzaak niet bekend gemaakt.

Al deze artsen hadden vrijwel zeker ten minste drie inentingen met het Covid-vaccin gekregen. Canada heeft de inentingen voor gezondheidswerkers sinds vorig jaar verplicht gesteld.

Of iemand een vierde prik had gekregen, is niet duidelijk. Maar op 13 juli heeft Ontario alle leeftijdsbeperkingen voor een tweede booster laten vallen, dus een ieder van hen of allemaal had dat kunnen doen. Ziekenhuizen in Canada hebben – net als ziekenhuizen overal – de werknemers zwaar onder druk gezet om Covid-prikken en een eerste booster te krijgen, hoewel de druk voor een tweede booster wat lijkt te zijn opgeheven.

Op zichzelf bewijst deze cluster van sterfgevallen niets.

Clusters van zeldzame gebeurtenissen komen voor als je ze breed genoeg definieert; een reeks sterfgevallen onder artsen in een groot stedelijk gebied, bijvoorbeeld. Verschillende loten zullen waarschijnlijk vanavond de Mega Millions jackpot delen, ook al is de kans dat een lot wint 300 miljoen tegen 1, in wezen nul.

Toch is dit een opvallende opeenvolging van slecht nieuws in een zeer korte periode, vooral nu het slechts enkele dagen geleden is dat het vierde lot beschikbaar kwam. Meer informatie zou welkom zijn.

In plaats daarvan houden de ziekenhuizen vol dat de sterfgevallen op geen enkele manier verband houden met de Covid-prikken. “Het gerucht dat op de sociale media circuleert is gewoon niet waar,” twitterde Trillum – waar drie van de artsen werkten – woensdag.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: