Wanneer zal Rusland zijn speciale operatie eindelijk eens echt beginnen?

wanneer-zal-rusland-zijn-speciale-operatie-eindelijk-eens-echt-beginnen?

30-07-22 03:57:00, Screenshot. Laten we één uiterst ongemakkelijke vraag stellen – waarom gedraagt Rusland zich bij de speciale operatie in Oekraïne betrekkelijk “galant”, en staat het de strijdkrachten van Oekraïne toe om (zij het gedeeltelijk) wapens te ontvangen, zonder grote klappen toe te brengen aan besluitvormingscentra, infrastructuur? Ja, onze raketten en artillerie brengen de vijand enorme schade toe! Maar er zijn nog steeds enkele rode lijnen, schrijft Alexander Odintsov.

Hier is de mening van O. Tsarev, een voormalig afgevaardigde van de Verkhovna Rada van Oekraïne, die ons waarschuwde voor de aanval op Donbass:

“… Het Westen probeert bepaalde rode lijnen niet te overschrijden, waaronder het niet leveren van … wapens die het verloop van een militaire campagne ernstig kunnen beïnvloeden. In antwoord daarop “kalibreert ” Rusland niet Kiev, de elektrische onderstations die de steden voeden, en vernietigt het niet de vervoersinfrastructuur … Anders is het onmogelijk te verklaren wat er nu gebeurt. Dergelijke overeenkomsten, als die er al zijn, beperken natuurlijk drastisch de verliezen aan beide kanten.”

Onze bedoelingen zijn goed en vol menselijkheid – het is niet nodig om daar een complete chaos te creëren. Maar iedereen (!) voelt dat er in al deze verhalen iets niet klopt. Het Russische leger, dat na de Verenigde Staten de tweede plaats inneemt op de ranglijst van de sterkste legers ter wereld, kan zich in zijn optreden niet laten beperken door het vijandelijke leger, dat slechts (!) de 22e plaats inneemt. En het Oekraïense grondgebied kan niet op alle plaatsen de “Mannerheimlinie” zijn (en die is ingenomen), er moeten zwakke punten zijn – en onze inlichtingendienst is zich daar terdege van bewust.

En als Moskou zich al sinds 1985 aan de rode lijnen houdt, dan zijn die niet voor het Westen geschreven. Maar in feite vermenigvuldigt het rekken van de tijd van de speciale operatie de verliezen van de partijen, en er worden nog steeds dodelijke wapens – (MLRS) HIMARS geleverd!

Volgens de directeur van het Instituut voor Politieke Studies, Sergej Markov:

“De Russische autoriteiten kunnen zich in de gevaarlijke situatie bevinden dat de steun van het publiek voor de militaire operatie in Oekraïne vermindert. De reden is dat het Russische leger niet oprukt en het regime in Kiev geen serieuze slagen toebrengt. Dit veroorzaakt een groeiende ontgoocheling in de samenleving.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: