Amerikaanse diplomatie als een tragisch drama

amerikaanse-diplomatie-als-een-tragisch-drama

31-07-22 10: 54: 00,

Michael Hudson is een Amerikaans econoom, hoogleraar economie aan de Universiteit van Missouri-Kansas City en onderzoeker aan het Levy Economics Institute van Bard College, voormalig Wall Street analist, politiek adviseur, commentator en journalist.

Zoals in een Griekse tragedie waarvan de hoofdpersoon precies het lot teweegbrengt dat hij trachtte te vermijden, bereikt de confrontatie van de VS en de NAVO met Rusland in Oekraïne precies het tegenovergestelde van Amerika’s doel, namelijk te voorkomen dat China, Rusland en hun bondgenoten onafhankelijk van de Amerikaanse controle over hun handels- en investeringsbeleid zouden handelen. Het plan van de regering-Biden, die China als Amerika’s belangrijkste tegenstander op lange termijn beschouwde, bestond erin Rusland van China af te splitsen en vervolgens China’s eigen militaire en economische levensvatbaarheid te verlammen. De Amerikaanse diplomatie heeft er echter toe geleid dat Rusland en China hun krachten bundelen met die van Iran, India en andere bondgenoten. Voor het eerst sinds de niet-gebonden conferentie in Bandung 1955 is een kritische massa in staat om

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: