Casestudie toont aan hoe vrouwen zeldzaam acuut nierfalen ontwikkelen na eerste dosis Pfizer-vaccin

casestudie-toont-aan-hoe-vrouwen-zeldzaam-acuut-nierfalen-ontwikkelen-na-eerste-dosis-pfizer-vaccin

31-07-22 05: 35: 00,

Een vrouw kreeg een zeldzaam geval van acuut nierfalen enkele dagen na ontvangst van de eerste dosis van het COVID-19-vaccin van Pfizer-BioNTech. Deze vaccinschade komt bovenop het bewijs dat COVID-19-vaccins de ontwikkeling van auto-immuunziekten kunnen bevorderen of bestaande ziekten kunnen verergeren.

Bij een vrouw deed zich een zeldzaam geval van acuut nierfalen voor, geassocieerd met antineutrofiel cytoplasmatisch antilichaam (ANCA)-geassocieerde vasculitis (AAV), enkele dagen na ontvangst van haar eerste dosis COVID-19-vaccin van Pfizer-BioNTech.

Volgens de National Institutes of Health is AAV een groep ziekten die wordt gekenmerkt door de vernietiging en ontsteking van kleine bloedvaten. De ziekte treedt op wanneer neutrofiele granulocyten kleine en middelgrote bloedvaten in het lichaam aanvallen, waardoor verschillende organen kunnen worden aangetast, zoals de nieren, maag, darmen en longen.

Volgens een casestudie gepubliceerd op 18. Juli in het tijdschrift Nephron, een voorheen gezonde 47 -jarige vrouw presenteerde zich voor bilaterale pijn in de flank,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: