“Dit zijn beesten, geen mensen”: Zelensky laat veroordeelde kinderverkrachters, folteraars vrij om uitgedunde militairen te versterken

“dit-zijn-beesten,-geen-mensen”:-zelensky-laat-veroordeelde-kinderverkrachters,-folteraars-vrij-om-uitgedunde-militairen-te-versterken

31-07-22 05:01:00, Ooit door Oekraïense gezagsdragers veroordeeld en gevangen gezet wegens sadistische martelingen en verkrachtingen van minderjarigen, zijn de leiders van het beruchte Tornado-bataljon vrij op bevel van Volodymyr Zelensky.

Na vrijwel zijn gehele politieke oppositie verboden te hebben, een zwarte lijst van buitenlandse journalisten en academici gepubliceerd te hebben die beschuldigd worden van het bevorderen van “Russische propaganda”, en er een wet doorgedrukt te hebben die 70% van de Oekraïners uitzondert van bescherming op de werkplek, heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelenksy fascistische militanten uit de gevangenis vrijgelaten die veroordeeld zijn voor enkele van de gruwelijkste misdaden die het land sinds de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt, schrijft Esha Krishaswamy.

Volgens een bericht van 11 juli in de Oekraïense media is Ruslan Onisjenko, commandant van het nu ontbonden Tornado-bataljon, vrijgelaten als onderdeel van het plan van president Zelensky om gevangenen met gevechtservaring vrij te laten. Onisjenko staat niet alleen bekend als een onwrikbare aanhanger van het fascisme, maar ook als een psychopathische sadist die betrokken was bij het seksueel misbruiken van kinderen, het beestachtig martelen van gevangenen, en moord.

De vrijlating van Onisjenko volgt op een bevel van Zelensky van 27 februari om andere veroordeelde voormalige Tornado-leden vrij te laten, zoals Danil “Mujahed” Ljasjoek, een fanaticus uit Wit-Rusland die openlijk ISIS heeft nagevolgd en er prat op ging gevangenen uit puur genot te martelen. Volgens het decreet van Zelensky zouden gevangenen met gevechtservaring hun schuld mogen “compenseren” door te vechten op de “heetste plekken”.

In 2015, toen de Oekraïense staat officiële steun verleende aan zijn Tornado-bataljon, stuurde Onisjenko twee mede-“patriotten”, Voldomor en Svetlana Savitsjoek, een sms, waarin hij Svetlana Savitsjoek voorstelde om “mij te pijpen in het bijzijn van de [peuters]kinderen.” (Zie hier screenshots van het gesprek). Hij vroeg Savitsjoek ook om onzedelijke handelingen op haar kinderen te verrichten voor zijn kijkplezier. Ondanks de omvang van zijn misdaden, waaronder marteling, moord, verkrachting – ook van kinderen – ontvoering, verminking, en nog veel meer, werd Onisjenko op 11 april 2017 veroordeeld tot slechts 11 jaar gevangenisstraf.

Nu, na slechts vijf jaar van zijn straf te hebben uitgezeten, is het veroordeelde roofdier vrijgelaten door een president die door Westerse beschermheren wordt geprezen als een verdediger van de democratie.

De stap van Zelensky is niet alleen een teken van wanhoop nu zijn leger in het oosten door Russische troepen wordt neergemaaid.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: