Israël verbiedt het gebruik van contant geld voor aankopen van meer dan 1 700 euro.

israel-verbiedt-het-gebruik-van-contant-geld-voor-aankopen-van-meer-dan-1-700-euro.

31-07-22 02: 08: 00,

Contante transacties van meer dan NIS 6.000 (ongeveer 1750.- euro) zullen illegaal zijn als onderdeel van de inspanningen om het witwassen van geld en criminele activiteiten te bestrijden.

Een nieuwe wet die de betaling van grote sommen geld in contanten en bankcheques verbiedt, moet op 1 augustus in Israël van kracht worden. Volgens een verklaring van de Israëlische belastingdienst is de hervorming bedoeld om de georganiseerde misdaad, het witwassen van geld en belastingontduiking te bestrijden.

Volgens de nieuwe wet moet elke betaling aan een bedrijf die een bedrag van NIS 6.000 ($ 1.700) overschrijdt, worden verricht via alternatieve methoden, zoals een digitale overmaking of een debetkaart. Handel tussen personen die niet op de lijst van bedrijfseigenaren staan, is beperkt tot 15.000 NIS ($4.360) in contanten. Dit is een nieuwe stap in de strijd van Israël tegen het gebruik van contant geld. Voorheen kon contant geld worden gebruikt tot een bedrag van 11.000 NIS (3.200 $) in bedrijven.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: