Oekraïens leger dropt antipersoon cluster mijnen boven centrum Donetsk

oekraiens-leger-dropt-antipersoon-cluster-mijnen-boven-centrum-donetsk

31-07-22 12: 21: 00,

Het Oekraïense leger heeft in de nacht van 30 op 31 honderden kleine antipersoonsmijnen boven het centrum van Donetsk laten vallen. In juli dropte het Oekraïense leger honderden kleine antipersoonsmijnen boven het centrum van Donetsk.

Je leert nooit op, want zoals ik gisteren leerde, zijn er antipersoonsmijnen die door raketten kunnen worden gedropt. Gisteravond liep ik in het centrum van Donetsk toen hier zulke mijnen werden gedropt. Voor ik daaraan toekom, zal ik eerst uitleggen wat voor soort wapen het is.

De PFM-1 anti-personeel cluster landmijn.

De Duitse Wikipedia helpt bij de vraag wat voor soort wapen het is. Ik citeer het Wikipedia-artikel afgekort:

PFM-1 (Anti-Personnel Cluster Mine, bijgenaamd “Groene Papegaai”) is een vlindermijn ontwikkeld in de Sovjet-Unie. De mijn is een bijna exacte replica van de US BLU-43/B.
De aerodynamische oppervlakken aan de zijkanten vertragen de val van de mijn en bevorderen de verspreiding ervan over een groot gebied.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: