Oekraïne riskeert kernongeval en verbiedt IAEA-inspectie van kerncentrale

oekraine-riskeert-kernongeval-en-verbiedt-iaea-inspectie-van-kerncentrale

31-07-22 01: 32: 00,

Het Oekraïense leger valt herhaaldelijk de kerncentrale bij Zaporizja aan en weigert de IAEA toestemming te geven om de centrale te inspecteren. In de Duitse media wordt een en ander verzwegen of verkeerd weergegeven door belangrijke informatie weg te laten.

Het Oekraïense leger valt herhaaldelijk met gevechtsdrones de kerncentrale bij Zaporizja aan, die onder Russische controle staat. Dit wordt niet ontkend, Kiev bevestigde ook het gebruik van kamikaze drones op 22 juli. Kiev beweert echter dat het de drones heeft gebruikt tegen militaire doelen in de buurt van de kerncentrale, terwijl Rusland in woord en beeld meldt dat de kamikaze drones zijn afgevuurd op het terrein van de kerncentrale.

De kerncentrale bij Zaporizja is de grootste kerncentrale van Europa, men wil zich niet eens voorstellen wat er zou gebeuren als Kiev belangrijke apparatuur van de kerncentrale zou beschadigen. Kiev neemt dit risico echter bewust.

De kerncentrale is om een andere reden kritiek, omdat hij door de Sovjet-Unie is gebouwd,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: