The Saker:ㅤDe nieuwe economische wereldkaart – Geen polariteit: Wat het betekent voor kleinere en zwakkere landen

the-saker:ㅤde-nieuwe-economische-wereldkaart-–-geen-polariteit:-wat-het-betekent-voor-kleinere-en-zwakkere-landen

31-07-22 07: 05: 00,

Door Marwan Salamah voor de Saker blog

Het heeft altijd om de economie gedraaid. Wat is het nut van hegemonie zonder economisch gewin? Het is alsof je een feestje geeft en er niemand komt. Of oorlog voeren om puur egoïstische of ideologische redenen (aka gedeelde waarden).

Wat nog erger is, is oorlog voeren en militair winnen, maar ontdekken dat de kosten verschrikkelijk te hoog waren, en de nettoresultaten nihil of negatief – een pyrrusoverwinning.

Doorheen de geschiedenis hebben alle keizerrijken en oorlogvoerende naties zich uitgebreid voor economisch gewin. Meer land om te bewerken en te exploiteren, rijkdom en grondstoffen om te plunderen, en meer mensen om te onderwerpen en te belasten of tot slaaf te maken. Dit gaat terug tot het oude Mesopotamië, via de Perzische, Griekse en Romeinse rijken, en helemaal tot het Europese kolonialisme in de afgelopen 500 jaar. Vandaag de dag is het nog steeds hetzelfde, hoewel het is vermomd om volgzaam en vriendelijk te lijken,

” Lees verder op site The Saker

%d bloggers liken dit: