Apolut:ㅤVerhoging van de rentevoeten: Frontale aanval op de middenklasse. Door Ernst Wolff

apolut:ㅤverhoging-van-de-rentevoeten:-frontale-aanval-op-de-middenklasse.-door-ernst-wolff

01-08-22 10: 09: 00,

Een commentaar van Ernst Wolff.

De ECB heeft afgelopen woensdag voor het eerst in elf jaar haar belangrijkste rentetarief verhoogd, van nul naar 0,5 procent. Slechts één dag later verhoogde de Federal Reserve haar belangrijkste rentetarief met nog eens 0,75 procent tot 2,25 procent.

De centrale bankiers rechtvaardigen deze maatregelen door te zeggen dat zij de inflatie willen bestrijden. Even ter herinnering: nog maar een paar weken geleden beweerden zowel Fed-chef Jerome Powell als ECB-voorzitter Christine Lagarde dat inflatie een “tijdelijk verschijnsel” was.

Nu de inflatie in de VS officieel boven de 9 procent ligt en in de eurozone boven de 7 procent,

” Lees verder op Apolut.net …

%d bloggers liken dit: