De EU rijdt vol realiteitsontkenning vol gas tegen de muur

de-eu-rijdt-vol-realiteitsontkenning-vol-gas-tegen-de-muur

01-08-22 07:01:00, © Lennart Meri Conference / Flickr (CC BY-NC-ND 2.0) De ideeën waarmee Brussel en Berlijn de door henzelf veroorzaakte energiecrisis willen oplossen, tonen aan hoezeer de machthebbers alle realiteitszin verloren hebben. Er bestaat geen twijfel meer over dat de energie- en gascrisis, die niet alleen in Europa dreigt maar voor iedereen al voelbaar is geworden, inmiddels onvermijdelijk tot een echte crisis in de winter zal leiden. In plaats daarvan bereiden de politiek en de media de bevolking van de EU voor op een “totale economische oorlog”. Men zou bijna willen zeggen dat het jammer is dat het Berlijnse Sportpaleis er niet meer staat, want het zou een passend decor zijn voor de verklaringen van minister Habeck, EU-leidster von der Leyen en al die andere politici die de mensen momenteel voorbereiden op allerlei ontberingen in de totale economische oorlog, bericht Anti-Spiegel.

De gevolgen van het beleid van de EU

Reeds een woningbouwcoöperatie in Saksen heeft de warmwatervoorziening beperkt, ook al is het op het ogenblik zomer. Wat zal er in de winter gebeuren?

Een woningbouwvereniging heeft hier nu op gereageerd. Lars von Lackum, het hoofd van LEG, het op één na grootste onroerendgoedbedrijf van Duitsland, heeft zich hierover uitgesproken, en Der Spiegel heeft er verslag van gedaan. Volgens het rapport is het volgende wat de Duitsers in de winter te wachten staat:

“Een extra trui aantrekken binnen uw eigen vier muren is misschien niet genoeg, vervolgt Lackum. “Er zal waarschijnlijk nog een warme wollen deken nodig zijn”.
De LEG baas riep op tot een wettelijke mogelijkheid om de temperaturen meer te verlagen dan voorheen. Marktleider Vonovia had eerder deze maand al aangekondigd dat het gas wilde besparen en daartoe het verwarmingsvermogen in veel van zijn flats ’s nachts wilde verlagen.”

Het wordt koud in de winter, niet alleen buiten, maar ook binnen. En aangezien gas en energie ook ontbreken voor de economie, zullen veel bedrijven waarschijnlijk (tijdelijk?) hun deuren sluiten. Voeg daarbij een Corona lockdown, die de mensen die nog een baan hebben dwingt om in hun koude huizen een thuiskantoor in te richten, en de “winterromantiek” is perfect.

Afstemmen op een totale economische oorlog

De LEG baas zei ook:

“Ik geloof dat het in de huidige oorlogssituatie aan de bevolking in Duitsland duidelijk moet worden gemaakt dat afzien nu aan de orde van de dag is”.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: