De Russisch-Ethiopische betrekkingen zijn het perfecte model van een multipolair partnerschap

de-russisch-ethiopische-betrekkingen-zijn-het-perfecte-model-van-een-multipolair-partnerschap

01-08-22 05: 36: 00,

Deze twee beschavingen hebben in de loop van de geschiedenis altijd een leidende rol gespeeld in hun deel van de wereld, en zij nemen opnieuw de mantel van het leiderschap op zich wanneer iedereen hun leiding het hardst nodig heeft. De chaotische overgang naar multipolariteit heeft bij velen in Afro-Eurazië tot grote verwarring geleid. Het is daarom van belang dat Rusland en Ethiopië alle belanghebbenden duidelijkheid verschaffen en hen laten zien hoe deze onvoorspelbare processen het effectiefst kunnen worden beheerd.

De laatste etappe van de rondreis van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov door Afrika bracht hem naar de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba, waar de Afrikaanse Unie (AU) is gehuisvest en die door velen wordt beschouwd als de spirituele hoofdstad van het continent. Ethiopië is immers de historische bakermat van het anti-imperialisme en het Panafrikanisme, en zijn bevolking heeft door de geschiedenis heen steeds de nationale bevrijdingsstrijd van zijn tegenhangers gesteund. Deze beschaafde staat is een opkomende grootmacht in de opkomende multipolaire wereldorde en wordt gekenmerkt door

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: