Digitale valuta van centrale bank in Japan afgedankt – mensen willen het niet

digitale-valuta-van-centrale-bank-in-japan-afgedankt-–-mensen-willen-het-niet

01-08-22 10: 00,

asiatimes.com: Bank of Japan moet digitale valuta blijven onderzoeken, maar moet deze nog invoeren in een ongewoon op contant geld gebaseerde economie.

Contant geld is nog steeds koning in Japan.

Net als veel andere centrale banken heeft de Bank of Japan sinds 2021 geëxperimenteerd met een digitale valuta van de centrale bank om de technische haalbaarheid van de kernfuncties en kenmerken van een CBDC-ecosysteem voor de detailhandel te testen. De tweede fase van de tests is in april begonnen 2022. De centrale bank overweegt echter niet deze in de nabije toekomst te lanceren.

Het doel van de lopende experimenten is vertrouwd te raken met nieuwe technische kenmerken van de blockchain-technologie voor het geval de behoefte aan een digitale munt van de centrale bank zich voordoet. Er zijn belangrijke factoren die de BOJ ervan weerhouden de invoering ervan actief te overwegen.

Het Japanse publiek heeft vrijwel universele toegang tot het banksysteem, dus het bevorderen van financiële inclusie is nooit een belangrijke beleidspunt geweest.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: