Dissident One:ㅤCatastrofale gevolgen voor de mensheid: Wat gebeurt er als het internet instort? – DissidentNL

dissident-one:ㅤcatastrofale-gevolgen-voor-de-mensheid:-wat-gebeurt-er-als-het-internet-instort?-–-dissidentnl

01-08-22 06:57:00,

Geen drinkwater, geen geld, geen online communicatie – een scenario dat bijna niemand in Duitsland zich kan voorstellen. Deskundigen waarschuwen echter dat we juist met deze gevolgen te maken kunnen krijgen als een integraal onderdeel van ons leven zou uitvallen: het internet.

De telefoon doet het niet, er is geen benzine aan de pomp, en dan is er ook nog geen elektriciteit: dit soort scenario’s zijn te verwachten als het internet op grote schaal uitvalt. Als de “digitale black-out” enkele dagen aanhoudt, groeit hij uit tot een catastrofe, schrijft Andreas Kopietz.

“Niets werkt zonder internet, ons leven is verlamd”, zegt Albrecht Broemme, voormalig hoofd van de Berlijnse brandweer, daarna lange tijd hoofd van de Duitse federale dienst voor technische hulpverlening en nu bestuursvoorzitter van het Toekomstforum voor openbare veiligheid. “Een totale internetstoring van enkele dagen zou meer doden veroorzaken dan de Corona-pandemie.”

Gezien de Russische invasie in Oekraïne is het gevaar van een cyberaanval op de grote netwerkknooppunten toegenomen.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: