Dissident One:ㅤNederland koopt voor $1,2 miljard patriotraketten voor Oekraïne, terwijl er bezuinigd wordt op de zorg en de inflatie in de dubbele cijfers loopt – DissidentNL

dissident-one:ㅤnederland-koopt-voor-$1,2-miljard-patriotraketten-voor-oekraine,-terwijl-er-bezuinigd-wordt-op-de-zorg-en-de-inflatie-in-de-dubbele-cijfers-loopt-–-dissidentnl

01-08-22 12:09:00,

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn goedkeuring gehecht aan een mogelijke buitenlandse militaire verkoop van 96 Patriot-grond-luchtraketten van Raytheon aan Nederland in het kader van een overeenkomst ter waarde van naar schatting 1,2 miljard dollar, meldt Defense News.

Nederland heeft verzocht om de Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missile-Tactical, of GEM-T, raketten te kopen, die volgens het State Department het doel van Nederland ondersteunen om zijn defensie te verbeteren en zijn interoperabiliteit met de VS en andere NAVO-strijdkrachten te vergroten.

“De voorgestelde verkoop zal het vermogen van Nederland om het hoofd te bieden aan huidige en toekomstige bedreigingen verbeteren”, luidt de aankondiging.

Toen de Nederlandse minister van Defensie Kajsa Ollongren op 13 juli een bezoek bracht aan het Pentagon, bedankte de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin haar voor de levering door Nederland van dodelijk materieel,

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: