Eerst schieten, dan richten: Amerikaanse belangen in Afghanistan, Irak en Syrië

eerst-schieten,-dan-richten:-amerikaanse-belangen-in-afghanistan,-irak-en-syrie

01-08-22 10: 30: 00,

Heeft bijgedragen aan een paneldiscussie op de DACOR-jaarconferentie over 27. September 2019

Chas W. Freeman, Jr.

Ik werd gevraagd om samen met mijn collega-panelleden te spreken over de belangen van de VS in Afghanistan, Irak en Syrië. Om de een of andere reden is onze regering nooit in staat geweest deze belangen onder woorden te brengen, maar als je kijkt naar de fiscale prioriteit die de Amerikanen deze eeuw aan deze drie landen hebben toegekend, dan moeten deze wel immens zijn – bijna transcendent. Sinds wij 2001 Afghanistan zijn binnengevallen, hebben wij meer dan 5 triljoen dollar uitgegeven en zijn wij verplichtingen aangegaan voor invaliditeit van veteranen en medische kosten van ten minste nog eens triljoen dollar, voor een totaal van iets meer dan 6 triljoen dollar voor militaire inspanningen alleen.

We hebben dit geld niet besteed aan het onderhouden, laat staan het verbeteren, van onze eigen menselijke en materiële infrastructuur of onze huidige en toekomstige welvaart.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: