ENQUÊTE EENVANDAAG – DE GENDERDISCUSSIE

enquete-eenvandaag-–-de-genderdiscussie

01-08-22 11:48:00, INLEIDING

De meeste mensen willen bij de meerderheid horen als het gaat over opinie. Want zoals bekend, je kop boven het maaiveld uit te steken is niet zonder risico. Hoe dat bij de meerderheid willen horen werkt, toonde het experiment van Dr. Solomon Asch uit 1959. Een groep deelnemers kreeg een foto te zien met lijnen van verschillende lengte. De vraag: ‘Welke lijn is het langst?’. Het addertje onder het gras was dat er maar één echte deelnemer was. De rest, acteurs, zaten in het complot en hielden zich aan een script. Het script schreef voor wanneer ze het verkeerde of juiste antwoord moesten geven. Opmerkelijk was dat de enige echte deelnemer het bijna altijd eens was met de meerderheid. Zelfs als ze wisten dat ze het verkeerde antwoord gaven.

De publieke opinie manipuleren is dus een uitstekend middel om steeds makkelijker steeds meer luitjes van een bepaald standpunt te overtuigen. Ook al is dat een onverbloemde leugen zoals de achterliggende jaren zonder twijfel hebben bewezen. Daarom een soort feuilleton over de opiniepeilingen van EenVandaag. Zoals bekend is EenVandaag een fervent supporter van het Haagse regiem en actief propagandist van hun ideeën. En dat zie je terug in de keuze van onderwerpen en de vraagstelling. Van enige serieuze journalistiek is nauwelijks sprake want allerlei echt belangrijke onderwerpen laten ze op slinkse wijze links (of rechts zo u wilt) liggen.

De vorige enquête ging over uw zomervakantie en corona en die daarvoor over  nieuws en nieuwsbeleving. Die daarvoor over de boerenprotesten. Deze keer gaan ze in op de acceptatie van LHBTIQ+. 

ENQUÊTE EENVANDAAG – LHBTIQ+

Dit jaar vindt Pride Amsterdam (30 juli – 7 augustus) weer in de ‘normale’ vorm plaats, nadat het twee jaar aangepast moest worden vanwege de coronamaatregelen. Tijdens de Pride wordt er gevierd dat je jezelf mag zijn en wordt er aandacht gevraagd voor de acceptatie en gelijkheid van LHBTIQ+’ers in het bijzonder. Het grootste evenement van de Pride is de Canal Parade, de botenparade op zaterdag 6 augustus. We stellen je hier graag wat vragen over. 

Acceptatie

EenVandaag: Hoe vind je dat het over het algemeen gesteld is met de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en queer personen (LHBTIQ+’ers) in Nederland?

Maakt u zich geen zorgen,  » Lees verder

%d bloggers liken dit: