NachDenkSeiten:ㅤBrieven aan de redacteur over “Privatiseringswinst? Privatisering gevolgen!”

nachdenkseiten:ㅤbrieven-aan-de-redacteur-over-“privatiseringswinst?-privatisering-gevolgen!”

01-08-22 09: 00: 00,

In deze bijdrage stelt Albrecht Müller de voortgang van de privatisering van overheidsmonopolies ter discussie, die sinds de 1990s “onder invloed van de neoliberale ideologen en hun propaganda” is doorgevoerd. In het geval van Post en Telekom voelde hij zich nu “veel slechter bediend”. Lufthansa is een “grondhansa” aan het worden, zoals het Handelsblatt opmerkt, dat behoort tot de media “die dachten dat zij bij de privatisering het geel van het ei hadden ontdekt”. In de gewoonte om pakketten op te halen bij Packstations, werden de kosten van de gebruikers “niet berekend en niet opgenomen in de algemene berekening van de vermeende voordelen van de privatisering”. Dit is “typisch” voor de “verkeerde inschatting van de voordelen van privatisering”. Bovendien is de beheersing van elektronica en technologie nu noodzakelijk voor iets “dat meer dan 100 jaar geleden aan hun deur werd afgeleverd”. Dank voor de brieven aan de redactie waarin interessante indrukken en ervaringen worden gedeeld. Hier is een selectie. Samengesteld door Christian Reimann.

1e brief aan de redacteur

Goedendag mijnheer Müller,

welkom bij de club. Ook hier in Bruchsal werd het postkantoor gesloten:
bnn.de/kraichgau/bruchsal/darum-war-die-bruchsaler-hauptpost-zwei-tage-geschlossen
Het hoofdpostkantoor van Bruchsal is een financieel centrum van de Postbank, die om privatiseringsredenen aan de Deutsche Bank werd verkocht. Reden voor de sluiting in Bruchsal: personeelsgebrek door Corona.

Vervelend is dat de directie van Deutsche Bahn haar werk niet doet, maar zich weer eens met het buitenland bemoeit. De Schenker-vervoersonderneming moet worden verkocht en de buitenlandse participatie moet worden opgegeven.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: