NachDenkSeiten:ㅤInformationen am Abend – liever “So sollst Du denken” op Deutschlandfunk

nachdenkseiten:ㅤinformationen-am-abend-–-liever-“so-sollst-du-denken”-op-deutschlandfunk

01-08-22 07: 30: 00,

Deutschlandfunk (DLF) is een zender van de Publieke Omroep. Haar taken, rechten en plichten en verdere bepalingen zijn geregeld in het Interstatelijk Omroepverdrag. In de eerste plaats spreekt dit verdrag van objectiviteit en onpartijdigheid. De medewerkers van de omroep willen of kunnen of mogen zich daar niet aan houden, en dat is de subjectieve conclusie waartoe de luisteraars helaas steeds weer komen. Anders zouden programma’s als “Informatie in de Avond”, die op weekdagen vanaf 18.10 uur worden uitgezonden en op elk moment via internet kunnen worden beluisterd, niet tot stand komen. Een commentaar door Frank Blenz

Het lezen van DLF producties is soms geen pretje. Van eenvoudige, feitelijke informatie is in de verschillende bijdragen geen sprake, neen, al klinken de stemmen welluidend en vertrouwenwekkend. Alsof het vanzelfsprekend is, verkopen de sprekers omstandigheden en verklaringen als gastekort en oorlog op zo’n slimme manier dat het aanslaat dat de mensen in dit land geacht worden zo te tikken: loyaal aan de regering en aan de lijn. Er is geen sprake van onpartijdigheid of zelfs maar objectiviteit (zie het Interstatelijk Omroepverdrag) – de publieke omroep, dat wil zeggen wij allemaal, schittert door schaamteloze propaganda, door eenzijdigheid, door het onbeschaamd uitdragen van een wereldbeeld dat gebeurtenissen, omstandigheden en meningen buigt naar de heersende tendensen en ze zo verkoopt als gegeven en enig juist. De constante, latente ondertoon fluistert: “Wij zijn de goeden. Wat er gebeurt is in ons belang.” Ja?

De DLF acteurs, zoals in “Informatie in de Avond”, nemen niet de moeite om een tegenstem te laten horen in bijdragen die de heersende richting verspreiden, die bedoeld zijn om te proselitiseren. In plaats van informatie klinken er opiniërende uitspraken in het programma “Informationen am Abend”,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: