NachDenkSeiten:ㅤPharmacorporaties, winstmaximalisatie en gezondheid

nachdenkseiten:ㅤpharmacorporaties,-winstmaximalisatie-en-gezondheid

01-08-22 11: 30: 00,

Beursgenoteerde ondernemingen kunnen alleen overleven als zij voortdurend hoge en op lange termijn stijgende winsten genereren. Als de winst daalt, daalt de aandelenkoers. Dan is er de dreiging van een bedrijfsovername of reorganisatie door middel van personeelsinkrimpingen, kostenverlagingen, fabriekssluitingen, enz. Dalende of zelfs onbestaande winsten bedreigen het voortbestaan van beursgenoteerde ondernemingen. De bestaansreden van beursgenoteerde ondernemingen is het genereren van constant hoge en op lange termijn stijgende winsten. Dit geldt ook voor beursgenoteerde farmaceutische ondernemingen. Zij moeten alles doen om hun winsten voortdurend te maximaliseren. Wat is het ergste dat farmaceutische bedrijven met winstmaximalisatie kan overkomen? Natuurlijk gezonde mensen met een natuurlijke immuniteit zonder angst. Daarom zal hierna worden nagegaan in hoeverre er bij farmaceutische bedrijven sprake is van belangenconflicten tussen winstmaximalisatie en gezondheid. Door Christian Kreiß.

Halfjaarcijfers Pfizer

Op 28.7.2022 publiceerde Pfizer zijn cijfers over het tweede kwartaal 2022.[1] De cijfers van Pfizer zijn vooral interessant omdat het Amerikaanse farmaceutische bedrijf samen met BioNTech het Covid-vaccin Comirnaty heeft ontwikkeld en op de markt brengt.[2] Comirnaty is het meest gebruikte coronavaccin in Duitsland: Eind mei 2022 waren in Duitsland in totaal ongeveer 180 miljoen vaccinaties tegen het coronavirus (COVID-19) officieel uitgevoerd. Hiervan was 132,6 miljoen afkomstig van BioNTech/Pfizer, d.w.z. ongeveer 74 procent.[3] De brutowinstmarge wordt tussen de twee ondernemingen gedeeld 50/50.[4]

Pfizer behaalde een winst voor belastingen van 20,5 miljard dollar (+62% j.o.j.) op een omzet van 53,4 miljard dollar (een stijging van 60 procent ten opzichte van de eerste helft van 2021). De winst na belastingen bedroeg 17,8 miljard (+70% j.o.j.).

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: