NachDenkSeiten:ㅤStrategisch doel bereikt? – VS worden ’s werelds grootste exporteur van vloeibaar aardgas in de eerste helft van 2022

nachdenkseiten:ㅤstrategisch-doel-bereikt?-–-vs-worden-’s-werelds-grootste-exporteur-van-vloeibaar-aardgas-in-de-eerste-helft-van-2022

01-08-22 06: 45: 00,

Zufälle gibt’s: De Verenigde Staten van Amerika zijn juist in de eerste helft van het jaar 2022 ’s werelds grootste exporteur van vloeibaar aardgas (LNG) geworden, aldus de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA). Volgens het verslag is de uitvoer van vloeibaar aardgas uit de VS in de eerste helft van het jaar met twaalf procent gestegen tot een gemiddelde van 11,2 miljard kubieke voet per dag. De VS wijzen op de “groeiende vraag, vooral in Europa” als de belangrijkste reden voor de exportgroei. De stijging van de invoer in Europa en vooral in de EU-landen bedraagt maar liefst 63 procent. Door Florian Warweg

Deze bijdrage is ook beschikbaar als audio podcast.

Podcast: Afspelen in nieuw venster | Download

Wie profiteert er op het gebied van energiebeleid het meest van de huidige situatie in Oekraïne en het sanctieregime van de EU tegen Rusland? Mochten er nog twijfels bestaan, dan heeft het Amerikaanse agentschap EIA, dat verantwoordelijk is voor het verzamelen, analyseren en verstrekken van energie-informatie aan de Amerikaanse regering, deze nu weggenomen. Eind juli verspreidde de EIA in een euforische tweet de volgende informatie:

“De Verenigde Staten zijn in de eerste helft van het jaar ’s werelds grootste exporteur van #LNG geworden 2022.”

De #LNG-uitvoer uit de VS is tussen de tweede helft van 2021 en de eerste helft van 2022 met 12% gestegen.

Redenen voor de groei:
1⃣ Toegenomen LNG-exportcapaciteit
2⃣ Toegenomen internationale #natuurgas en LNG-prijzen
3⃣ Toegenomen wereldwijde vraag, met name in Europa.
👉 https://t.co/PZQbxQ8L3p https://t.co/1zL9t95aI3

– EIA (@EIAgov) juli 25,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: