Nieuwe video: Benjamin Franklins Grote Opzet en Internationale Dimensies van 1776

nieuwe-video:-benjamin-franklins-grote-opzet-en-internationale-dimensies-van-1776

01-08-22 10: 06: 00,

Was de Amerikaanse revolutie louter een pragmatische strijd tussen 13 kolonies en een overheersend Brits Rijk, of was er iets veel groters in het spel tijdens de jaren 1776-1783 van de ondertekening van de Vrede van Parijs?

Zou de revolutie succesvol zijn geweest zonder de internationale samenwerking van republikeinse leiders over de hele wereld, die zich uitstrekte van Frankrijk, Polen, Pruisen, Ierland, Rusland tot zelfs India en Marokko? Wat te denken van de invloed van het Chinese Confucianistische gedachtegoed op de vorming van de jonge republiek en waarom koos het Continentaal Congres de naam van de moslimvrijheidsstrijder Hydar Ali als naam voor het eerste vlaggenschip van de Amerikaanse marine?

Hoe speelden Ben Franklins ontdekkingen op het gebied van elektriciteit een rol bij het rekruteren van de knapste koppen van Eurazië voor de zaak van de vrijheid?

Wat was de rol van Marokko in het veilig stellen van de overwinning van Amerikaanse schepen op Barbarijse zeerovers die geallieerd waren met de Britse Oost-Indische Compagnie en waarom was Marokko de eerste natie die de Amerikaanse onafhankelijkheid erkende in 1777?

In deze 2e van een serie historische video’s geïnspireerd op het audioboek van Clash of the Two Americas vol 1 (the Unfinished Symphony), verteld door Hugh Patrick Trudeau en geproduceerd door Jason Dahl, wordt u geïntroduceerd in de termen van deze geschiedenis zoals u die nog nooit eerder hebt gezien. (Klik hier voor deel één)

Klik hieronder om te kijken op Rumble, Bitchute of YouTube…

en Youtube hier:

” Lees verder bij Matthew Ehret…

%d bloggers liken dit: