Poetin legt de Europeanen uit waar het bij de Nord Stream turbine om gaat, en meer

poetin-legt-de-europeanen-uit-waar-het-bij-de-nord-stream-turbine-om-gaat,-en-meer

01-08-22 05:01:00,

De visie van de correspondent voor Russisch Europa is altijd interessant. Deze week heeft Poetin de Europeanen in eenvoudige bewoordingen uitgelegd waar het bij de Nord Stream 1 turbine om gaat.

De kijk van de Russische televisiecorrespondent op Duitsland en Europa is altijd onthullend, en dat geldt vooral in deze tijd. Nadat de Duitse regering, in de persoon van Robert Habeck, uitvoerig had uitgeweid over de Nord Stream 1 turbine en het voorval een politieke manoeuvre van Rusland had genoemd, begon de reportage van de Europa-correspondent van de Russische televisie op zondag met een verklaring van Poetin, waarin de Russische president in eenvoudige bewoordingen uitlegde waar het probleem met de turbine ligt. Omdat u dit zeker niet op de televisie hoort, heb ik het verslag van de Russische correspondent vertaald van het wekelijkse nieuwsoverzicht van de Russische televisie, schrijft Thomas Röper.

Begin van de vertaling:

Er heerst reeds paniek in de EU vanwege de komende winter. De gasprijzen op de Europese beurzen nemen weer een hoge vlucht en staan op meer dan 1.500 dollar per duizend kubieke meter. De Russische gasvoorziening is volledig in het slop geraakt, wat zij zelf veroorzaakt hebben: Sancties, de afwijzing van Nord Stream 2, het theater met de turbine…

Wat wilt u dan? Het hoofd van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft al voorgesteld dat de EU-landen vrijwillig hun gasverbruik met 15 procent verminderen. Spanje, Portugal en Griekenland waren de eersten om te reageren, en zeiden dat zij hun economieën niet zouden ruïneren en hun burgers niet zonder elektriciteit zouden laten zitten. Zij hebben immers al genoeg vernield.

Op de persconferentie in Iran herinnerde Vladimir Poetin eraan hoe de Europese gasproblemen zijn ontstaan. Met lichte humor zei hij:

“Ik heb het er al vaak over gehad, ik weet niet of het de moeite waard is om in te gaan op het energiebeleid van de Europese landen, die het belang van de traditionele energiebronnen hebben verwaarloosd en zich op niet-traditionele energie hebben verlaten. Zij zijn grote specialisten in niet-traditionele relaties, en daarom hebben zij besloten zich ook op niet-traditionele energieën in de energiesector te richten: Op zonne- en windenergie. De winter was lang, er was geen wind – dat is alles. Dit is het resultaat van het beleid van de laatste vele jaren,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: