The Saker: Op weg naar Samarkand

the-saker:-op-weg-naar-samarkand

01-08-22 02: 02: 00,

Door Pepe Escobar, geplaatst met toestemming van de auteur en op grote schaal cross-posted

De SCO en andere pan-Euraziatische organisaties spelen een heel ander – respectvol, consensueel – balspel. En daarom trekken zij de volle aandacht van het grootste deel van het Zuiden.

De vergadering van de Ministeriële Raad van de SCO afgelopen vrijdag in Tasjkent ging over een aantal zeer serieuze zaken. Dat was de belangrijkste voorbereidende bijeenkomst voorafgaand aan de SCO-top medio september in het legendarische Samarkand, waar de SCO een langverwachte “Verklaring van Samarkand” zal uitbrengen.

Wat er in Tasjkent is gebeurd, is voorspelbaar niet in het collectieve Westen bekendgemaakt en nog steeds niet in grote delen van het Oosten verwerkt.

Dus is het opnieuw aan de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, om de koe bij de horens te vatten. De belangrijkste diplomaat ter wereld heeft – te midden van het tragische drama van het door de Amerikanen bedachte tijdperk van non-diplomatie, dreigementen en sancties – de twee overlappende hoofdthema’s aangewezen die de SCO voortstuwen als een van de belangrijkste organisaties op de weg naar integratie van Eurazië.

” Lees verder op site The Saker

%d bloggers liken dit: