Van Bill Gates tot de Grote Weigering – Boeren in de frontlinie

van-bill-gates-tot-de-grote-weigering-–-boeren-in-de-frontlinie

01-08-22 12: 00,

Vóór de industriële revolutie werkten de meeste mensen in de landbouw. Onze relatie met de natuur was onmiddellijk. Binnen enkele generaties echter werd de band met het land voor veel mensen over de hele wereld verbroken.

Voedsel is tegenwoordig voorverpakt (vaak voorgekookt), geconserveerd met chemicaliën, en bevat schadelijke pesticiden, microplastics, hormonen en/of diverse andere verontreinigende stoffen. We krijgen ook een beperkter menu voorgeschoteld van calorierijk voedsel met een lager gehalte aan voedingsstoffen.

Het is duidelijk dat er iets fundamenteel mis is met de manier waarop modern voedsel wordt geproduceerd.

Hoewel er verschillende stadia zijn tussen de boerderij en het bord, niet in het minst moderne voedselverwerkingsmethoden, die een verhaal op zich zijn, ligt een belangrijk deel van het probleem in de landbouw.

Vandaag de dag zitten veel boeren gevangen in een chemische en biotechnologische tredmolen. Ze zijn aangemoedigd en gedwongen om een reeks dure inputs te gebruiken, van synthetische meststoffen en door het bedrijfsleven geproduceerd zaaigoed tot een breed scala van onkruidverdelgers en pesticiden.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: