VN verklaart oorlog aan “gevaarlijke” samenzweringstheorieën: “De wereld wordt NIET in het geheim gemanipuleerd door de wereldwijde elite”

vn-verklaart-oorlog-aan-“gevaarlijke”-samenzweringstheorieen:-“de-wereld-wordt-niet-in-het-geheim-gemanipuleerd-door-de-wereldwijde-elite”

01-08-22 05:16:00,

De Verenigde Naties hebben de oorlog verklaard aan samenzweringstheorieën, door de opkomst van het samenzweringsdenken als “verontrustend en gevaarlijk” te bestempelen, en het publiek een gereedschapskist te geven om iedereen die durft te suggereren dat de wereldregeringen allesbehalve volkomen eerlijk, oprecht en transparant zijn, te “prebunken” en te “debunken,” schrijft Baxter Dmitry.

De VN waarschuwt ook dat George Soros, de Rothschilds en de Staat Israël niet in verband gebracht mogen worden met “vermeende samenzweringen.”

UNESCO heeft de handen ineengeslagen met Twitter, de Europese Commissie en het Joods Wereldcongres om de campagne met de naam #ThinkBeforeSharing te lanceren: Stop the spread of conspiracy theories.

De VN wil dat u weet dat gebeurtenissen NIET “in het geheim achter de schermen gemanipuleerd worden door machtige krachten met negatieve bedoelingen”, en als u iemand tegenkomt die denkt dat de wereldelite samenzweert om de macht te consolideren en de gebeurtenissen in de wereld te dicteren, moet u actie ondernemen.

Volgens UNESCO moet u, “als u zeker weet dat u een samenzweringstheorie bent tegengekomen” op het internet, “reageren” door onmiddellijk een relevante link naar een “factchecking website” in de commentaren te plaatsen.

(Laat staan het feit dat “factcheckers” meestal ongeschoolde en ongekwalificeerde sukkels zijn die “factchecks” uitvoeren vanuit hun luie slaapkamer tussen het posten van extreem-linkse politieke inhoud op persoonlijke blogs en het high worden).

UNESCO geeft ook advies aan iedereen die een echte samenzweringstheoreticus in levende lijve tegenkomt. Volgens het VN-agentschap mag u zich onder geen beding in een discussie met de samenzweringstheoreticus laten lokken. “Elk argument kan worden opgevat als bewijs dat u deel uitmaakt van de samenzwering en die overtuiging versterken” en de samenzweringstheoreticus zal waarschijnlijk “hard argumenteren om zijn overtuigingen te verdedigen.”

In plaats daarvan moet u “empathie tonen”, vermijden “hen belachelijk te maken”, en als u journalist bent, moet u hen “aangeven” bij de sociale media en “contact opnemen met uw plaatselijke/nationale persraad of persombudsman.”

Merkwaardig genoeg, verborgen in de kleine lettertjes, geeft UNESCO toe dat samenzweringstheorieën wel degelijk bestaan.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: