De wereld brandt en de VS blijft ontvlammen

de-wereld-brandt-en-de-vs-blijft-ontvlammen

02-08-22 10: 44: 00,

Er woedt oorlog in Oekraïne, alleen in Kosovo, Irak en Nagorno-Karabach ontbreekt nog een vonkje om een vuurzee te ontsteken. In plaats van deze branden te blussen, hebben de VS niets beters te doen, zodat zij blijven ontbranden – ditmaal in het smeulende Taiwan-conflict, dat het potentieel heeft om uit te groeien tot een derde wereldoorlog. Het voor vandaag aangekondigde bezoek van de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, is het hoogtepunt tot dusver van een lange reeks provocaties waarmee de VS China in een militair conflict willen meeslepen. Men kan alleen maar hopen dat de Chinezen het hoofd koel zullen houden en tegelijkertijd de VS duidelijk hun grenzen zullen tonen. Annalena Baerbock verklaart zich intussen volledig solidair met de VS in de “kwestie Taiwan” en kiest eens te meer de kant van de oorlogszuchtigen. Door Jens Berger.

Deze bijdrage is ook beschikbaar als audio podcast.

Podcast: Afspelen in nieuw venster | Download

Het één-China-beleid is eigenlijk een van de hoekstenen van het buitenlands beleid, zelfs in de VS. De VS erkennen Taiwan niet en onderhouden geen officiële diplomatieke betrekkingen met het eiland, dat door de Volksrepubliek China wordt beschouwd als een soort afvallige provincie die deel uitmaakt van haar eigen grondgebied maar niet onder directe controle van Peking staat. Het beleid van de VS ten aanzien van Taiwan is altijd geleid geweest door de egoïstische machtsbelangen van de VS. Na de Chinese burgeroorlog beschouwden de VS de rechtse eenpartijdictatuur van de Kuomintang op Taiwan als de legitieme vertegenwoordiger van heel China en weigerden zij de communistische Volksrepubliek te erkennen.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: