NachDenkSeiten:Corona: Het paniekorkest speelt verder

nachdenkseiten:corona:-het-paniekorkest-speelt-verder

02-08-22 06: 48: 00,

Herwaardering, evaluatie, verontschuldiging, rechtvaardigheid – de critici van het Corona-beleid zullen dit waarschijnlijk grotendeels moeten afschrijven. Maar er moet nu eindelijk een eindpunt van alle maatregelen worden gevonden – hiertegen bestaat echter weerstand. De behandeling van kinderen en jongeren is een van de donkerste hoofdstukken van het Coronabeleid. In hun geval is de voortdurende aandrang op ongepaste Coronamaatregelen bijzonder laakbaar. Een commentaar door Tobias Riegel.

Deze bijdrage is ook beschikbaar als audiopodcast.

Podcast: Afspelen in nieuw venster | Download

De huidige ervaring dat er geen sociaal-morele herwaardering en geen adequate wetenschappelijke evaluatie plaatsvindt van de deels ongeschikte Corona-maatregelen en de bijbehorende lastercampagne tegen critici van het Corona-beleid is niet verrassend – maar wel verontrustend. Deze stand van zaken kan sociale verlamming en politieke irrationaliteit in de hand werken. Want de weigering van een echte herwaardering en verzoening leidt de samenleving naar een ongerechtvaardigde “business as usual”, naar een toestand waarin, los van de voortdurend aangehaalde “wetenschap” en van zinvolle indicatoren, reeds voorbereidingen worden getroffen om ervoor te zorgen dat in het najaar opnieuw ongepaste “Corona-maatregelen” van kracht kunnen worden. De huidige fase van “versoepeling” mag deze voorbereiding op het najaar niet verhullen.

Wanneer zullen de ouders zeggen: “Genoeg!”?

Deze maatregelen zullen dan ook weer kinderen en jongeren treffen. De behandeling van kinderen en jongeren is een van de donkerste hoofdstukken van de politiek van Corona. Als het gaat om jongeren, kinderdagverblijven en scholen is het daarom ook nu bijzonder verwerpelijk om op ongepaste Coronamaatregelen aan te dringen of die voor te bereiden.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: