NachDenkSeiten:We moeten praten

nachdenkseiten:we-moeten-praten

02-08-22 07: 30: 00,

De zomer 2022 is in zijn hete fase, het graan is al geoogst, een paar dorpen verderop is er een stock car race. Klinkt als een uit de hand gelopen zwerm horzels hier, maar het maakt niet uit. Er zijn hier veel horzels. En de brandstof moet ergens heen, of zo lijkt het toch. De wereld lijkt bijna harmonieus en ontspannen, althans dat zou men graag denken. Alle echte bestaande problemen en ook datgene waarover reeds wordt gesproken en dat men ziet aankomen, zijn nog te ver weg om de mensen te doen verstijven. Dat zullen zij pas doen wanneer alles wat tot dusver is verwacht, en misschien nog meer, in de komende herfst/winter en lente werkelijkheid wordt en door de mensen concreet kan worden gevoeld. In de portemonnee, in het hoofd, in het lichaam en in de ziel. Door Michael Fitz.

Deze bijdrage is ook beschikbaar als audio podcast.

Podcast: Afspelen in nieuw venster | Download

Ondertussen blijft de samenleving zichzelf verdelen. Mensen praten over elkaar, maar niet met elkaar, of dat nu op Twitter of YouTube is. In de toonaangevende media werkt men aan een vermeende “fundamentele oppositie” die met haar “kritiek op het systeem” niets anders voor ogen heeft dan goede burgers te veranderen in fanatici die onze democratie willen vernietigen. De tegenhanger, de alternatieve media en de talrijke, ook zelfbenoemde profeten op Youtube en vooral op Twitter, doen er alles aan om met feiten, sensaties of zelfs goed onderzochte onderzoeksjournalistiek tegengas te geven. Deze feiten worden vervolgens weer door de gehaktmolen gehaald door zogenaamde fact-checkers van de toonaangevende media en bij wijze van spreken aan de meerderheid gepresenteerd als eens te meer,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: