Dissident One:ㅤMicrochip-oorlogen verhitten over Taiwan – DissidentNL

dissident-one:ㅤmicrochip-oorlogen-verhitten-over-taiwan-–-dissidentnl

03-08-22 03:28:00,

Deze oorlog, die binnenkort zou kunnen escaleren, gaat bijna tien jaar terug en is geworteld in een wedloop om de wereldwijde suprematie in de produktie van microchips: Taiwan is een sleutelland in dit verband, meldt Free West Media.

Omdat Taiwan het grootste deel van ’s werelds chipproductiecapaciteit in handen heeft, waarschuwde de Amerikaanse minister van Handel Gina Raimondo in juli dat de VS in een “diepe en onmiddellijke recessie” zou terechtkomen als het de toegang tot de chips van de eilandnatie zou verliezen.

“Als je jezelf toestaat na te denken over een scenario waarin de Verenigde Staten geen toegang meer zouden hebben tot de chips die momenteel in Taiwan worden gemaakt, dan is dat een beangstigend scenario”, zei Raimondo tegen CNBC. “Het is een diepe en onmiddellijke recessie. Het is een onvermogen om onszelf te beschermen door het maken van militaire apparatuur.”

Maar de Amerikaanse diplomatie is desondanks niet erg efficiënt geweest in het omgaan met deze kritieke kwestie: Toen de voormalige Amerikaanse president Barack Obama in 2013 de Chinese president Xi Jinping ontving in Californië,

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: