Kiev: de VS hebben het laatste woord bij het richten van HIMARS-raketten

kiev:-de-vs-hebben-het-laatste-woord-bij-het-richten-van-himars-raketten

03-08-22 04: 00,

Een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Defensie heeft in een interview verklaard dat de Amerikaanse inlichtingendiensten het laatste woord hebben bij de keuze van doelwitten voor HIMARS-raketten in Oekraïne.

De door de VS aan Oekraïne geleverde meervoudige HIMARS-raketwerpers hebben een groot bereik en zijn zeer accuraat. Ze zijn onlangs gebruikt om niet alleen bruggen te beschieten, maar ook burgerdoelen in de regio Lugansk en het Yelenovka krijgsgevangenenkamp bij Donetsk.

Nu heeft een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Defensie verklaard dat Washington het Oekraïense leger voorziet van “real time informatie” van satellieten en het laatste woord heeft bij de keuze van doelen. Dit zou niet alleen een oorlogsmisdaad zijn vanwege de beschieting van burgerdoelen en gevangenkampen, het zou ook een verder bewijs zijn dat de VS – vanuit het oogpunt van internationaal rechtin oorlog is met Rusland.

Dit is gemeld door het Russische persbureau TASS en ik heb het TASS-verslag vertaald.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: