NachDenkSeiten:ㅤ “Verwijderd omdat we storend zijn” – YouTube sluit alle YouTube-kanalen van OVALmedia zonder opgaaf van reden

nachdenkseiten:ㅤ-“verwijderd-omdat-we-storend-zijn”-–-youtube-sluit-alle-youtube-kanalen-van-ovalmedia-zonder-opgaaf-van-reden

03-08-22 07: 00: 00,

OVALmedia is een productiemaatschappij van de Duitse filmmaker Robert Cibis, die YouTube-kanalen onderhield in het Duits, Frans, Engels en Italiaans. Documentaires, reportages en interviews zoals met de vader van Julian Assange, Eugen Drewermann of ook Hannes Hofbauer werden hierover gepubliceerd. Am 27. In juli werden alle vier de kanalen in één klap geschrapt, en volgens de exploitanten zonder enige voorafgaande kennisgeving. Een zoektocht naar aanwijzingen. Door Florian Warweg.

Deze bijdrage is ook beschikbaar als audio podcast.

Podcast: Afspelen in nieuw venster | Download

“Woensdag, de 27. Juli 2022 was een zwarte dag voor de persvrijheid. Op 17.30 Centraal Europese Tijd werden alle kanalen van het bedrijf OVALmedia gewist. De schrapping betrof alle talen waarin het multimediabedrijf gewoonlijk uitzendt. De inhoud van de Duitse, Italiaanse, Franse en Engelse kanalen van OVALmedia werd eveneens geschrapt. Deze brutale sluiting, die noch aangekondigd noch gerechtvaardigd was, is niet alleen in strijd met de democratische gebruiken van bijna alle Europese landen. Het is ook in strijd met de richtlijnen van de monopolist YouTube zelf.”

Zo begint het persbericht van OVALmedia. Vervolgens wordt gesteld dat het feit dat “de digitale corporatie zonder onderscheid honderden films, korte films, interviews en reportages censureert” aantoont dat dit besluit niet aan algoritmen kan worden toegeschreven, maar dat het een politiek besluit moet zijn geweest:

“Een politieke censuur, die naar alle waarschijnlijkheid zelfs op EU-niveau is genomen”

OVALmedia baas Robert Cibis heeft ook een video gepubliceerd,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: