NachDenkSeiten:ㅤDe NachDenkSeiten discussiegroepen. Handig voor persoonlijke communicatie

nachdenkseiten:ㅤde-nachdenkseiten-discussiegroepen.-handig-voor-persoonlijke-communicatie

03-08-22 08: 00: 00,

“Raus aus der virtuellen Einsamkeit” (Uit de virtuele eenzaamheid) was de titel van een interview met Thilo Haase over de oprichting en het werk van de discussiegroep Berlijn-Charlottenburg vanaf het allereerste begin – toen nog niet vermoedend dat deze virtuele eenzaamheid ons tijdens de pandemie daadwerkelijk in extreme problemen zou brengen. Er waren discussiegroepen die het slachtoffer werden van de pandemie omdat vergaderingen in openbare ruimten niet mogelijk waren, anderen vonden creatieve oplossingen en kwamen bijvoorbeeld bijeen voor wandelingen (en dan hebben we het niet alleen over de maandagwandelingen). Anette Sorg, contactpersoon voor de discussiegroepen van de NachDenkSeiten.

Toen bijeenkomsten weer mogelijk werden, moesten sommige verantwoordelijken voor de discussiegroepen het stellen met leeftijdsgenoten die volledig trouw waren aan de lijn: ze mochten niet meer vergaderen in lokalen die ze jarenlang gehuurd of bezocht hadden, omdat de NDS-discussiegroepen ervan beschuldigd werden dicht bij de laterale denkers te staan – beangstigende ervaringen die ook creatieve oplossingen vereisten.

Op dit punt is van de kant van de NDS-makers een woord van grote dank verschuldigd aan alle discussiegroepen, hun leiders en natuurlijk hun leden. Uit de mail van de verschillende groepen kan men opmaken welke organisatorische inspanningen en intermenselijke vaardigheden nodig zijn om deze bijeenkomsten te doen leven en bijeen te houden. Aangezien het echter niet alleen werk is, maar ook een verrijking om van gedachten te kunnen wisselen met gelijkgestemden die niet alleen in virtuele, maar ook in persoonlijke communicatie geïnteresseerd zijn, zijn wij blij met elke nieuwe stichting.

Bekijk ons overzicht vaker of geef jezelf een opkikker en neem het initiatief voor een discussiegroep in jouw regio,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: