NachDenkSeiten:ㅤSpiegel topjournalistiek: Met Baerbock op het vliegtuig naar de VS

nachdenkseiten:ㅤspiegel-topjournalistiek:-met-baerbock-op-het-vliegtuig-naar-de-vs

03-08-22 09: 00,

Journaliste Marina Kormbaki, net geland bij Der Spiegel, stijgt op: met het vliegtuig van minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock. Bestemming: USA en Canada. Dit is op zich geen nieuws, het is immers een algemeen bekende praktijk dat journalisten met leden van de regering in vliegtuigen reizen. De door Kormbaki op Twitter gepubliceerde foto biedt echter de gelegenheid om enkele woorden te wijden aan het thema van de kritische afstand tussen journalisten en politici. Door Marcus Klöckner.

Deze bijdrage is ook beschikbaar als audio podcast.

Podcast: Afspelen in nieuw venster | Download

Daar staat hij dan, de regeringsmachine. Sprankelend schoon en met zwart-rood-gouden strepen. Ervoor, aan de rechterkant van de foto op de trap die naar het vliegtuig leidt: Marina Kormbaki, pas afgestudeerd Spiegel journaliste. Zelfs als de lucht grijs is en het op regen lijkt: Kormbaki’s gezichtsuitdrukking straalt vreugde uit. Je zou ook kunnen zeggen: een lach, als een “honing-koek paard”. Ze plaatste de foto op haar Twitter-kanaal, samen met de tweet: “Grote vreugde! Vanaf vandaag doe ik verslag voor @derspiegel – allereerst vanaf de weg: met minister van Buitenlandse Zaken Baerbock op weg naar VS & Canada.

Grote vreugde! Vanaf vandaag doe ik verslag voor @derspiegel – allereerst vanaf de weg: met minister van Buitenlandse Zaken Baerbock op weg naar 🇺🇸 & 🇨🇦. pic.twitter.com/FQhZAXRo5H

– Marina Kormbaki (@m_kormbaki) 1 augustus 2022

So far, so good. Of zo slecht. Afhankelijk van hoe je het bekijkt.

Nu kan het,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: