NachDenkSeiten:Baerbock’s keynote speech – De megalomane

nachdenkseiten:baerbock’s-keynote-speech-–-de-megalomane

03-08-22 10: 00: 00,

Tijdens de verkiezingscampagne kwam Annalena Baerbock vaak onhandig en intellectueel overweldigd over. Zo werd het beeld van een niet bijzonder getalenteerde, nogal onbedoeld grappige politicus in haar geheugen gebrand. Men mag echter niet toegeven aan de verleiding om de minister van Buitenlandse Zaken te onderschatten vanwege haar schijnbaar naïeve eenvoud. Want zodra je haar van de leiband laat lopen, wordt duidelijk hoe gevaarlijk deze vrouw is – voor het land, voor Europa en voor de wereldvrede. Zij onderstreepte dit nog eens in een toespraak voor studenten in New York, waarin zij niets minder dan de aanspraak van Duitsland op wereldleiderschap naast de VS verkondigde. Grootheidswaanzin gekoppeld aan complete waanvoorstelling. Door Jens Berger.

Deze bijdrage is ook beschikbaar als audio podcast.

Podcast: Afspelen in nieuw venster | Download

De Berlijnse Republiek heeft echt niet veel geluk gehad met haar ministers van Buitenlandse Zaken. Of het nu gaat om de gewetenloze Joschka Fischer, de norse Frank-Walter Steinmeier, Guido Westerwelle, die zich laat inspireren door een eenvoudig concept van vrijheid, of de altijd grillige en volledig overbelaste Heiko Maas. Maar al deze politici zijn, ondanks alle kritiek die men hen te geven heeft, altijd één ding boven alles geweest – voorspelbaar. En ja, hoe moeilijk het ook is voor een kritisch waarnemer om toe te geven, zij waren ook soms meer, soms minder diplomatiek, wat een basisvereiste is voor dit ambt. Dit geldt niet voor Annalena Baerbock. Zij is wat men in het Engels noemt een “loose cannon on a rolling deck” – een kanon dat losgekomen is op het bovendek en in ruwe zee het hele schip in gevaar kan brengen.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: