Nieuwe video: Hoe een wereld van soevereine republieken werd ondermijnd

nieuwe-video:-hoe-een-wereld-van-soevereine-republieken-werd-ondermijnd

03-08-22 11: 14: 00,

Vele paradoxen liggen bezaaid over de contouren van de geschiedenis, en vele valse verhalen zijn geplaatst tussen de geest van waarheidszoekers en de elementaire feiten van historische causaliteit die het grootste inzicht zouden verschaffen, niet alleen in de redenen voor onze huidige crises, maar ook creatieve inzichten in oplossingen voor de toekomst.

Enkele belangrijke vragen die in deze derde van een serie Unfinished Symphony historische video’s aan de orde komen zijn:

Waarom werd het succes van de Amerikaanse Revolutie na 1783 niet over de hele wereld herhaald, ondanks het feit dat vooraanstaande republikeinse revolutionairen uit Frankrijk, Pruisen, Italië, Duitsland, Polen, Ierland en zelfs India onvermoeibaar werkten om zowel het succes van 1776 binnen de 13 koloniën als in hun thuislanden te verzekeren?

Waarom slaagde het nieuwe tijdperk van de rede en win-win-samenwerking er niet in zich te manifesteren in de late 18th eeuw, terwijl het archaïsche systeem van Hobbesiaans unipolarisme en erfelijke instellingen zijn klauwen stevig in zijn menselijke gastheer hield.

Hoe kon het mooie potentieel van de Franse Revolutie omslaan in een bloedbad van Jacobijnse terreur en tirannie die leidde tot de moord op Benjamin Franklins belangrijkste bondgenoten in Frankrijk?

Deze nieuwe video getiteld “How a World of Sovereign Republics was Subverted” is gebaseerd op het nieuwe audioboek van Clash of the Two Americas vol 1 (the Unfinished Symphony) geschreven door Matthew Ehret en Cynthia Chung, ingesproken door Hugh Patrick Trudeau en geproduceerd door Jason Dahl.

Bekijk deze nieuwe video op Rumble,

” Lees verder bij Matthew Ehret…

%d bloggers liken dit: