RubikonNews: De Russen en ik

rubikonnews:-de-russen-en-ik

03-08-22 03: 00: 00,

Sommigen zijn tot op hoge leeftijd in hun herinneringen blijven hangen. In “Die Deutschen und ihre verletzte Identität” (Die Duitsers en hun gewonde identiteit) doet de non-fictie auteur Gabriele Baring verslag van oorlogstrauma’s die doorbreken bij verpleeghuisbewoners. Vooral wanneer mensen dement worden en hun geestelijke vermogens afnemen, worden zij hulpeloos blootgesteld aan de emotionele kracht van hun herinneringen. Onder meer geriatrische verpleegkundigen vertellen hierover, voor wie oorlogstrauma’s van hun lasten “een deprimerend probleem worden in de dagelijkse zorg”. Het onderwerp van deze nachtmerries is altijd “de Russen”. Baring meldt:

“De vader van een kennis, die in verband met zijn ziekte van Alzheimer in een tehuis werd ondergebracht, gaf de verpleegsters herhaaldelijk opdracht hem snel zijn uniform te brengen.

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: