De meeste “fact-checking” organisaties die door Facebook in Oekraïne worden gebruikt, worden rechtstreeks door Washington gefinancierd

de-meeste-“fact-checking”-organisaties-die-door-facebook-in-oekraine-worden-gebruikt,-worden-rechtstreeks-door-washington-gefinancierd

04-08-22 12: 32: 00,

De meeste organisaties waarmee Facebook samenwerkt om informatie over Oekraïne te controleren en te reguleren, worden rechtstreeks gefinancierd door de regering van de VS, hetzij via de ambassade van de VS, hetzij via het beruchte National Endowment for Democracy (NED).

In het licht van de Russische invasie in Oekraïne is een informatieoorlog uitgebroken die even bitter is als de gevechten op de grond, en Meta (de officiële naam van Facebook) kondigde aan dat het een partnerschap is aangegaan met negen organisaties om het te helpen feiten van fictie te scheiden voor Oekraïense, Russische en andere Oost-Europese gebruikers. Deze negen organisaties zijn: StopFake, VoxCheck, Fact Check Georgia, Demagog, Myth Detector, Lead Stories, Patikrinta 15min, Re:Baltica en Delfi.

“Om de verspreiding van verkeerde informatie tegen te gaan en gebruikers te voorzien van meer betrouwbare informatie, werken we samen met onafhankelijke fact-checkers over de hele wereld,” schreef de Silicon Valley-gigant, en voegde eraan toe: “Facebooks onafhankelijke fact-checkers zijn allemaal gecertificeerd door het International Fact-Checking Network (IFCN).

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: