Dissident One:ㅤFatale uitspraak Europees Hof van Justitie: Italië mag migrantensmokkelschepen niet langer controleren – DissidentNL

dissident-one:ㅤfatale-uitspraak-europees-hof-van-justitie:-italie-mag-migrantensmokkelschepen-niet-langer-controleren-–-dissidentnl

04-08-22 01:00:00,

Een arrest met een vernietigende boodschap: De Italiaanse autoriteiten zullen niet langer reddingsschepen van verschillende “vluchtelingen”-hulporganisaties mogen controleren, die gewoonlijk met migranten de havens binnenvaren. Alleen in geval van gevaar zal dit nog worden toegestaan. Dit blijkt uit een uitspraak van het Europese Hof van Justitie, meldt Free West Media.

De rechters in Luxemburg hebben bepaald dat de EU-regels voor havenstaatcontroles ook gelden voor schepen van humanitaire organisaties. Voor een inspectie zouden de autoriteiten in detail moeten aantonen “dat er betrouwbare aanwijzingen zijn voor een risico voor de gezondheid, de veiligheid, de arbeidsomstandigheden aan boord of het milieu”.

Het aantal mensen aan boord alleen – vaak zijn er honderden migranten aan boord van de schepen die door de organisaties aan boord worden genomen – zal op zich geen reden meer zijn voor een inspectie.

“Het vonnis is een groot succes voor ons”,

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: