Dissident One:ㅤOorlog in Donbass is de “hel” – Zelensky geeft toe dat Russisch overwicht overweldigend is – DissidentNL

dissident-one:ㅤoorlog-in-donbass-is-de-“hel”-–-zelensky-geeft-toe-dat-russisch-overwicht-overweldigend-is-–-dissidentnl

04-08-22 10:27:00,

De Oekraïense president Vladimir Zelensky zei dinsdag dat de gevechten in Donbass “een hel” waren, hij beweerde dat het leger van Kiev zwaar in de minderheid was ten opzichte van Rusland en hij deed een beroep op de VS en zijn bondgenoten voor nog meer wapens, zoals de HIMARS-raketsystemen.

In een vijf minuten durende toespraak tot de Oekraïners bedankte Zelensky de Amerikaanse president Joe Biden en de NAVO voor het sturen van het raketgeschut, noemde hij het “zeer effectief” en zwoer hij “meer pijnlijke verliezen” toe te brengen aan de Russen, die hij omschreef als een “horde” indringers, aldus RT.

“Het woord ‘HIMARS’ is bijna synoniem geworden met het woord ‘gerechtigheid’ voor ons land,” zei Zelensky.

De VS hebben tot nu toe 16 van deze High Mobility Artillery Rocket Systems naar Oekraïne gestuurd. Rusland zei dat het er vier van had vernietigd,

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: