Europa: Steeds meer de slaaf van Amerika

europa:-steeds-meer-de-slaaf-van-amerika

04-08-22 08:01:00,

De oorlog in Oekraïne heeft vreselijk duidelijk gemaakt dat Europa zijn onafhankelijkheid verloren heeft en alleen nog maar functioneert als dienaar van de Amerikaanse belangen. De Europese politici werken eenvoudig niet voor de belangen van Europa. Integendeel, zij zijn wanhopig bezig sancties uit te voeren die hun eigen economieën verzwakken en Rusland stinkend rijk maken, schrijft Hanne Nabintu Herland.

Men kan zich afvragen, of de door de V.S. geleide sancties ooit bedoeld waren om Rusland te treffen. Zijn de sancties niet vooral een middel om de EU en Europa’s grootste industriestaat, Duitsland, te verzwakken? Laat me veronderstellen dat topspelers als Vanguard en Blackrock klaar staan om Europese bezittingen en industrieën op te kopen die nu failliet gaan door de torenhoge energieprijzen en het gebrek aan toegang tot vitale grondstoffen uit het buurland, Rusland. Aan het eind van deze crisis zou Europa wel eens de grootste verliezer kunnen zijn en veel van zijn bezittingen in handen van de economische elites van de Verenigde Staten.

De Amerikaanse neoconservatieve strategen zijn op briljante wijze bezig de leider van de NAVO, Jens Stoltenberg, in een positie te duwen waarin het huidige beleid Europa verzwakt en de weg vrijmaakt voor een groot conflict op Europese bodem. Het eindspel zal zijn dat het “onvriendelijke” Polen, Oekraïne, Finland als dat tot de NAVO toetreedt, Noorwegen en andere landen die aan Rusland grenzen, de frontlinies zullen zijn in een mogelijke totale oorlog.

Net als in de Tweede Wereldoorlog zullen de Amerikanen ver van de puinhoop verwijderd zijn en economisch profiteren van het feit dat Europa ten onder gaat, alweer. Het was juist de Tweede Wereldoorlog die de Verenigde Staten tot leider van de westerse wereld maakte. Nu zijn economie afbrokkelt, het vertrouwen in de dollar afneemt, de schuld in biljoenen stijgt, de binnenlandse spanningen alle tijden hoog zijn, zou een nieuwe wereldoorlog op het Europese slagveld veel van Amerika’s problemen kunnen oplossen, kan men zich voorstellen.

Amerika’s neoconservatieve politieke missie na de Koude Oorlog is geweest om ervoor te zorgen dat er geen rivaliserende supermacht kan ontstaan in Europa, Azië of de gebieden van de voormalige Sovjet-Unie.

Het plan van het Pentagon “Prevent the Re-Emergence of a New Rival,” uit 1992, was opmerkelijk eerlijk over de noodzaak om Europa zwak te houden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: