NachDenkSeiten:Weer een nagel aan de doodskist voor de “verzorgingsstaat”

nachdenkseiten:weer-een-nagel-aan-de-doodskist-voor-de-“verzorgingsstaat”

04-08-22 07: 00,

Minister van Financiën Christan Lindner, trouw aan de oude FDP-verkiezingsleus “Prestaties moeten de moeite waard zijn”, sprak zich uit tegen een herberekening van de Hartz 4-normbedragen en hield vast aan het gezamenlijke regeerakkoord. In het kader van de overgang naar het zogenaamde burgerinkomen had minister van Arbeid Hubertus Heil naast enkele min of meer ingrijpende wijzigingen een kleine correctie van de berekeningsgrondslag aangekondigd. Dat de FDP hem nu voor de voeten loopt, komt gezien hun neoliberale oriëntatie niet als een volslagen verrassing, maar is moeilijk te overtreffen in termen van sociale ongevoeligheid. Een commentaar van Lutz Hausstein.
Gezien de deels enorme prijsstijgingen op vele terreinen van het leven, heerst er grote onrust onder de bevolking en zijn veel mensen steeds banger voor de nabije toekomst. Enorme prijsstijgingen die overigens al eind vorig jaar begonnen en pas een nieuw niveau bereikten met het uitbreken van de oorlog in Oekraïne en de economische sancties tegen Rusland. Mijn elektriciteitsleverancier, bijvoorbeeld, had de prijs van elektriciteit op 1 januari 2022 met meer dan 13 procent (gewogen waarde van de verhogingen van de basis- en energieprijzen) verhoogd, gevolgd door een nieuwe prijsverhoging van iets minder dan 20 procent in april 2022. In juni bedroeg de inflatie voor alle huishoudens gemiddeld 7,6 procent, waarbij vooral armere huishoudens met een nog hogere inflatie werden opgezadeld.

De armoede neemt toe en neemt toe.

En de armoede in Duitsland blijft toenemen en toenemen. In het Armoedeverslag van het Paritätischer Gesamtverband wordt melding gemaakt van een stijging van het armoedecijfer binnen twee jaar van 15,9% (2019) tot 16,6% (2021), de hoogste waarde tot dusver. Dat zijn 13.8 miljoen mensen.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: