Rusland in Afrika: continenten verbinden met zachte macht

rusland-in-afrika:-continenten-verbinden-met-zachte-macht

04-08-22 12: 01: 00,

De door Rusland en China gestuurde infrastructurele ontwikkeling in Afrika moet niet worden gezien als continentaal, maar als onderdeel van een breder project van Afro-Aziatische integratie.

De vaak herhaalde bewering van het Westen dat Rusland geïsoleerd is als een pariastaat, begint aan slijtage onderhevig te zijn.

Terwijl de transatlantische gemeenschap de richtlijn om de banden met Rusland te verbreken ondanks de economische repercussies voor haar eigen burgers trouw mag volgen, lijken andere naties, waaronder de meeste Aziatische en Afrikaanse landen, deze oproep niet erg serieus te nemen.

Op 19. In juli hield de Russische president Vladimir Poetin in Teheran een geslaagde trilaterale bijeenkomst met zijn Iraanse en Turkse ambtgenoten, waaruit een zekere samenhang bleek in de agenda voor het buitenlands beleid van de drie strategische mogendheden (waaronder een relatief afvallig NAVO-lid).

Na deze tripartiete ontmoeting had Poetin twee dagen later een belangrijk telefoongesprek met de Saoedi-Arabische kroonprins, slechts enkele dagen nadat Biden zijn onbesliste missie naar het koninkrijk had beëindigd.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: