Welkom in de bewakingsstaat: het verzamelen van biometrische gegevens omringt je overal

welkom-in-de-bewakingsstaat:-het-verzamelen-van-biometrische-gegevens-omringt-je-overal

04-08-22 12: 56: 00,

Het wereldwijde digitale panopticum is niet in zicht – het is er al. Hoewel in China de meeste bewakingscamera’s in bedrijf zijn, met een totaal van 200 miljoenen, zouden de meeste mensen geschokt zijn te weten dat de Verenigde Staten het grootste aantal bewakingscamera’s per persoon heeft. China mag dan het verst gevorderd zijn met zijn massabewakings- en controlesysteem, maar met de uitvoer van deze technologie lopen regimes overal ter wereld hun achterstand snel in. In het informatietijdperk is “de meest waardevolle hulpbron ter wereld niet langer olie – het zijn gegevens”. Biometrische kenmerken zoals gezichtsgeometrie, vingerafdrukken, stemafdrukken en zelfs het eigen DNA zijn thans zeer begeerde handelswaar. De snelle ontwikkelingen in het verzamelen van biometrische gegevens, die in elk aspect van ons dagelijks leven zijn opgenomen, hebben het publiek kwetsbaar gemaakt, terwijl wetgevers achterop raken bij het beschermen van de privégegevens van hun burgers.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: