Wereldwijde veiligheidscrisis treft landen in Midden-Oosten

wereldwijde-veiligheidscrisis-treft-landen-in-midden-oosten

04-08-22 05: 36: 00,

Door Lucas Leiroz: Hij is onderzoeker sociale wetenschappen aan de Federale Universiteit van Rio de Janeiro; geopolitiek adviseur.

De spanningen lopen op in verschillende delen van het Midden-Oosten. In Irak brengen gewelddadige protesten het land op de rand van een burgeroorlog. Israël en de VS breiden hun militaire samenwerking uit, terwijl de strijdkrachten van Tel Aviv de blokkades in Palestina verscherpen. Bovendien blijven de spanningen tussen Iran en Israël oplopen. Te midden van de huidige mondiale veiligheidscrisis worden regionale conflictsituaties vaak nog gevaarlijker, hetgeen deskundigen reden tot bezorgdheid geeft.

In Bagdad raken de protesten van de Sadrist-beweging in een stroomversnelling. In de laatste week van juli zijn de opstandelingen twee keer het Iraakse parlement binnengedrongen. Op 30. In juli bezetten de demonstranten de gehele zogenaamde “Groene Zone” van Bagdad, een wijk die officiële instellingen, ambassades en verschillende belangrijke plaatsen omvat. In een officieel communiqué, zeiden de bezetters,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: