6 doden, 15 gewonden: de beschieting van het centrum van Donetsk op 4 augustus

6-doden,-15-gewonden:-de-beschieting-van-het-centrum-van-donetsk-op-4-augustus

05-08-22 01: 46: 00,

Het Oekraïense leger heeft op 4 augustus het centrum van Donetsk verscheidene malen beschoten met door de VS verschafte artillerie. Daarbij zijn zes mensen, onder wie ten minste één jong kind, gedood en 15 gewond geraakt.

Ik heb al haastig gemeld dat het centrum van Donetsk op 4 augustus verschillende malen zwaar door de Oekraïense strijdkrachten is beschoten. Ik was op dat moment met de auto onderweg van Rostov aan de Don naar Moskou en stond in contact met mijn vrienden in Donetsk. Daarom kan ik hun verslagen reproduceren.

Ik vroeg een vriend die voor de bevoegde autoriteiten in Donetsk werkt, hoeveel doden er waren gevallen. De vraag kon urenlang niet worden beantwoord omdat sommige lichamen in stukken waren gescheurd en over grote gebieden verspreid lagen. Er zijn veel foto’s hiervan op Telegram kanalen, waarop benen, handen en torso’s verspreid over de straten te zien zijn.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: