De grootste truc die de duivel ooit uithaalde

de-grootste-truc-die-de-duivel-ooit-uithaalde

05-08-22 05: 37: 00,

Over de hele wereld breekt woede uit, en mensen hebben genoeg reden om boos te zijn. Hongersnoden, energietekorten, inflatie.

“De grootste truc van de duivel was om de wereld ervan te overtuigen dat hij niet bestond. Dit citaat wordt toegeschreven aan de Franse schrijver, filosoof en dichter Charles Baudelaire en komt uit een artikel dat is gepubliceerd 1864 in La Figro. Het was een tijd van omwenteling en ontevredenheid in Frankrijk, van sociale onrust, ongelijkheid en een terugkeer naar een aristocratische status quo na de mislukking van de Franse Revolutie. Het was een verwarrende en verdeelde tijd. Baudelaire’s artikel werd gezien als een metafoor voor de kwade, duistere krachten die de belegerde Franse natie in die tijd beheersten. Baudelaire’s duivel verborg zich niet, hij was open en zichtbaar voor iedereen met ogen. Hij verontschuldigt zich niet en legt zijn kwaad niet uit. Deze duivel, de belichaming van het kwaad bij uitstek,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: